Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

TEST ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ με ένα smartphone

Μια Βρετανική εταιρεία σχεδιάζει  ένα φορητό σύστημα σε μία  smartphone εφαρμογή,  όπου ασθενείς με γλαύκωμα θα μπορούν να παρακολουθούνται απο το σπίτι τους.

απο την Olivia Wannan




 Ξεχάστε τα μακρινά ταξίδια στο νοσοκομείο και την σχεδόν ατελείωτη αναμονή. Οι ασθενείς με γλαύκωμα μπορεί σύντομα να ελέγχουν την κατάστασή τους από την άνεση του σπιτιού τους.
Η Cambridge Consultants έχει σχεδιάσει ένα πρωτότυπο σύστημα, που βασίζεται σε φορητά ακουστικά, ασύρματο τηλεχειριστήριο, ένα smartphone και μια εφαρμογή.
Σε ένα φιλικό προς το χρήστη set-up, προσαρμόζοντας στις υποδοχές του smartphone τα ακουστικά και, με το πάτημα ενός κουμπιού στο ασύρματο χειριστηρίου, θα ξεκινήσει η εφαρμογή αναπαράγοντας ενα νοσοκομειακό τεστ στατικής περιμετρίας.
Σύμφωνα με την Cambridge Consultants, το Viewi test  θα χρειαστεί πέντε λεπτά ανά μάτι με τον ασθενή να κάνει κλικ στο τηλεχειριστήριο κάθε φορά που βλέπει μια τελεία να αναβοσβήνει.
Τα αποτελέσματα μπορούν στη συνέχεια να αποσταλούν άμεσα στον οφθαλμίατρο ή οπτομέτρη του ασθενούς για την αναλυτική παρακολούθηση που απαιτείται, όπως δήλωσε η εταιρεία.
Η εταιρεία πιστεύει ότι το ολοκληρωμένο σύστημα - εκτός από το smartphone - θα μπορούσε να κοστίσει μόλις  20 λίρες, χιλιάδες φορές φθηνότερα από ό, τι τα σημερινά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία.
Ο επικεφαλής των χειρουργικών και επεμβατικών προϊόντων της Cambridge Consultants, Simon Karger, δήλωσε στο Οptometry Τoday, ότι το σύστημα Viewi έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τις διαγνωστικές μεθόδους για το γλαύκωμα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Το σύστημα Viewi έχει αναπτυχθεί έπειτα απο σοβαρή μελέτη οφθαλμιάτρων και  ειδικών στο γλαύκωμα, και σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ορίζουν τα σύγχρονα διαγνωστικά συστήματα των κλινικών. Σε κάθε περίπτωση πρόθεση μας αυτή τη στιγμή είναι να διερευνήσουμε και να αποδείξουμε  οτι η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει απλές λύσεις  φέρνοντας επανάσταση στην φροντίδα των ασθενών.
«Καθώς δεν είναι ένα κλινικό προϊόν, δεν έχει δοκιμαστεί κλινικά σε ασθενείς αυτή τη στιγμή," εξήγησε ο κ Karger.
Επίσης τόνισε, είναι απαραίτητο η συσκευή να δοκιμαστεί από εξειδικευμένους ερευνητές ώστε  να περάσει απο το πειραματικό στάδιο του πρωτοτύπου  σε ένα ασφαλές προϊόν έτοιμο για την αγορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου