Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΦΟΡΗΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΓΛΑΣΚΩΒΗ - by Emily McCormick



Οι τελευταίες εξελίξεις στην φορητή τεχνολογία, που βοηθά άτομα με τύφλωση και χαμηλή όραση, θα παρουσιαστούν στο συνέδριο Techshare του RNIB.


Φορητή τεχνολογία που μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα και να ενημερώνει τον χρήστη θα παρουσιαστεί σε συνέδριο τεχνολογίας στη Γλασκώβη αυτό το μήνα.
Τα AI powered glasses, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από την OrCam, πιστεύεται ότι δίνουν νέες δυνατότητες σε τυφλούς και μερικώς βλέποντες χρήστες, προσφέροντάς τους τεχνητή όραση. Η συσκευή θα παρουσιαστεί στο Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο Τυφλών (RNIB)
Στην εκδήλωση της Techshare στο Κέντρο Επιστημών της Γλασκώβης στις 15-16 Σεπτέμβρη.
Η τεχνολογία διαθέτει ενσωματωμένη  έξυπνη φωτογραφική μηχανή, η οποία βρίσκεται πάνω στο πλαίσιο,  η οποία  είναι σε θέση να μετατρέψει τις οπτικές πληροφορίες σε προφορικό λόγο. Επιπλέον, η συσκευή της OrCam είναι σε θέση να διαβάσει τυπωμένο κείμενο, ενημερώνοντας τον χρήστη μέσω ενός ενσωματωμένου μίνι ηχείου. Επίσης με άλλη λειτουργία της, μπορεί  να αναγνωρίζει πρόσωπα και προϊόντα.
Ο διευθυντής μάρκετινγκ της OrCam, Eliav Rodman, ο οποίος θα παρευρίσκεται κατά της διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης για να παρουσιάσει το προιόν, δήλωσε: «πρωτοποριακά  κορυφαία μυαλά στην τεχνολογία computer vision και στο πεδίο της μηχανικής εκμάθησης, διαμόρφωσαν στην OrCam  μια συσκευή που παρέχει ενστικτώδη οπτική βοήθεια, διακριτική και εύκολη στη χρήση.
Στις εταιρείες που σχεδιάζουν προιόντα που κάνουν την ζωή των τυφλών συνανθρώπων μας αλλά και των ατόμων με μειωμένη όραση καλύτερη,
περιλαμβάνονται η Samsung και η Google.
Μιλώντας σχετικά με την εκδήλωση, ο επικεφαλής στρατηγικής και προγραμματισμού στο RNIB, Steve Tyler, δήλωσε: « Η Techshare είναι το κορυφαίο συνέδριο τεχνολογίας στην Ευρώπη και η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι και η μεγαλύτερη. Το συνέδριο φέρνει σε επαφή τους κορυφαίους επαγγελματίες της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, μαζί με τους ανθρώπους που εργάζονται στην υγεία και την κοινωνική μέριμνα, την στέγαση, τις μεταφορές, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. "
Ο κ Tyler πρόσθεσε: «Η βελτίωση της πρόσβασης σε προϊόντα και δραστηριότητες καθημερινής χρήσης είναι το σήμα κατατεθέν της RNIB και είναι σπουδαίο, οτι οι μεγαλύτερες  εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο βοηθούν στο να ανοίξει ο δρόμος αυτό να γίνει πράξη".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου