Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ


Μακιγιάζ η Φακοί Επαφής? Γιατί όχι και τα δύο?
Η επιλογή φακών επαφής, αντί για γυαλιά, δεν μπορεί να περιορίζει η να απαγορεύει το μακιγιάζ. Βέβαια οι φακοί επαφής απαιτούν  μια  ειδική φροντίδα, γιατί εάν δεν είστε προσεκτικές μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις στα μάτια σας.
Εάν φοράτε φακούς επαφής πρέπει να είστε προσεκτική με μερικά προϊόντα make –up. Καλό είναι, όταν βάζετε ή βγάζετε τους φακούς, τα μάτια σας να είναι τελείως καθαρά. Επομένως το μακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται αφού πρώτα φορεθούν οι φακοί και να αφαιρείται πριν βγουν οι φακοί.Σκιά βλεφάρων. Οι περισσότερες σκιές που υπάρχουν στο εμπόριο είναι ασφαλείς αλλά η σκιά σε μορφή κρέμας, είναι για το φακό καλύτερη από τη σκιά σε μορφή πούδρας.
Μολύβι (eye-liner).Θα πρέπει να αποφύγετε να τοποθετήσετε το μολύβι (eye-liner), πίσω από τις βλεφαρίδες, ανάμεσα στη γραμμή των βλεφαρίδων και στο μάτι, γιατί μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ή και να χρωματίσει το φακό σας.Γενικά δεν πρέπει το eye-liner να χρησιμοποιείται σ’ αυτήν την περιοχή, γιατί μπορεί επίσης να φράξει το άνοιγμα πολλών αδένων που εκκρίνουν έλαια τα οποία τρέφουν τις βλεφαρίδες και λιπαίνουν τον κερατοειδή.
Mascara. Αποφύγετε τις βαριές μάσκαρα οι οποίες είναι επικίνδυνες, γιατί μπορεί να μπουν στο μάτι και να προκαλέσουν μεγάλο ερεθισμό.
Spray χτενίσματος μαλλιών.Κρατείστε τα μάτια σας κλειστά κατά τη διάρκεια της χρήσης του spray χτενίσματος και μην ανοίξετε τα μάτια σας αμέσως  πριν το «νέφος»  του προϊόντος διαλυθεί στον αέρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου