Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΕΞΥΠΝΟΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SAMSUNG





Φακοί επαφής με ενσωματωμένη κάμερα, αισθητήρες και μια οθόνη που μπορεί να προβάλλει εικόνες απευθείας στα μάτια του χρήστη, είναι η έμπνευση της Samsung.


Η εταιρεία η οποία κατέθεσε αίτηση για την ευρεσιτεχνία της, στις αρχές της Νότιας Κορέας  για τα ηλεκτρονικά και την τεχνολογία, αποκάλυψε στο Samsung blog SamMobile οτι εμπνεύστηκε από τους περιορισμούς των έξυπνων γυαλιών, όπως το Google Glass.Σύμφωνα με την αίτηση 29 σελίδων, η ποιότητα της εικόνας των έξυπνων γυαλιών είναι περιορισμένη.
Ο έξυπνος φακός επαφής μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας τις κινήσεις των ματιών όπως ανοιγοκλείνουν, επιτρέποντας στους χρήστες να βγάλουν φωτογραφίες με την φωτογραφική μηχανή μινιατούρα που περιέχεται, απλά κλείνοντας το μάτι ή ανοιγοκλείνοντας το. Μια ενσωματωμένη κεραία  μεταδίδει  την εικόνα σε μια συνδεδεμένη συσκευή, όπως ένα smartphone ή ένα tablet.
Η Samsung δεν είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που εργάζεται πάνω στην εφαρμογή της έξυπνης τεχνολογίας στους φακούς επαφής.



Το 2014, η Google υπέγραψε συμφωνία με την εξειδικευμένη στην υγεία εταιρεία Novartis να αναπτύξουν φακούς επαφής που βοηθούν την παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης του χρήστη.
Δημιουργημένο από το Google X τμήμα της εταιρείας, γνωστό για την ανάπτυξη του Google Glass smartglasses, οι φακοί επαφής χρησιμοποιούν τσιπ και αισθητήρες στο μέγεθος του glitter για να προσφέρουν έγκαιρη προειδοποίηση στους πάσχοντες από διαβήτη, αναλύοντας τα δάκρυα.

"Το όραμά μας είναι να χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην σμίκρυνση των ηλεκτρονικών να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου