Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ADOLFO DOMINGUEZ

                             ADOLFO DOMINGUEZ

 
Adolfo Dominguez
Ισπανός σχεδιαστής και στυλίστας, γεννήθηκε 14 Μαΐου, 1950 στην πόλη Pobra de Trives της επαρχίας Ourense , στην περιοχή της Γαλικίας στη βορειοδυτική  Ισπανία. Σπούδασε σχέδιο και κινηματογράφο στοΠαρίσι  και στο Λονδίνο .

Στις αρχές του 1970, ανέλαβε την μπουτίκ μόδας του πατέρα του στην Ourense και στα επόμενα χρόνια ανάπτυξε τα δικά του σχέδια, κάνωντας  το μεγάλο άλμα με την παρουσίαση του έργου του στη Μαδρίτη το 1981.  
Είναι ο πρώτος Ισπανός σχεδιαστής που άνοιξε το δικό του κατάστημα brand-name στην Μαδρίτη πολλαπλασιάζοντας τα γρήγορα εξελίσοντας μια αλυσίδα  καταστημάτων σε όλη την Ισπανία και το εξωτερικό. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1997. 

Το στύλ του Adolfo Dominguez είναι εμπνευσμένο από τους πιγκουίνους, χρησιμοποιώντας ελαφρά και φυσικά υφάσματα. Μια από τις βασικές στρατηγικές που ακολούθησε στο μάρκετινγκ ήταν να αποφευχθεί η διανομή μέσω καταστημάτων multi-brand και να στοχεύσει  άμεσα τον τελικό καταναλωτή, μειώνοντας το χρόνο παράδοσης και το κόστος για τους αγοραστές. 
Ήταν απο τους πρώτους που προσπάθησε  να εμφυσήσει  μια νέα, φρέσκια προσέγγιση στην Ισπανική μόδας πολυτέλεια, βρισκόμενος  στην αιχμή του δόρατος μιας γενιάς νέων σχεδιαστών.
Στα Οπτικά καταστήματα Μυλόβα θα βρείτε μια πλούσια επιλογή απο σκελετούς οράσεως και γυαλιά ηλίου του καταξιωμένου Ισπανού σχεδιαστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου