Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ SMARTPHONE

Το ήξερες ...... Ότι ξοδεύεις πάρα πολύ χρόνο κοιτάζοντας το smartphone σου και αυτό μπορεί να καταπονήσει σοβαρά τον αυχένα σου;

ZEISS Ψηφιακοί Φακοί

Βάλτε ένα τέλος στη καταπόνηση των ματιών σας απο την συχνή χρήση των φορητών ψηφιακών συσκευών σας!Η ανάγκη μετατόπισης της όρασης κοντά μακριά και πίσω πάλι είναι μια σημαντική καταπόνηση για τα μάτια μας, αλλά και για το σώμα μας.
Ετσι συχνά παρατηρούμε, ιδιαίτερα το βράδυ, κούραση η και κάψιμο στα μάτια μας, μυϊκή ένταση ή ακόμα και πονοκέφαλο.Οι  ειδικοί φακοί της ZEISS μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της καταπόνησης των ματιών.






Για να κοιτάξει κανείς το smartphone η το tablet του,
Θα πρέπει να γείρει το κεφάλι του προς τα εμπρός περίπου 60 μοίρες. Είναι σαν να τοποθετείς 27 κιλά στην σπονδυλική σου στήλη κάθε φορά που κοιτάς προς τα κάτω. Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες φορητές συσκευές από τους ανθρώπους στον κόσμο στις μέρες μας, αυτή η άβολη θέση γίνεται ολοένα και πιο «φυσιολογική».
Μακροπρόθεσμα, κρατώντας το κεφάλι μας σε αυτή τη γωνία καταπονούμε σοβαρά τον αυχένα μας, γεγονός που οδηγεί σε μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς και πονοκεφάλους και ημικρανίες. Και αν παρατηρήσουμε μόνο τα προβλήματα που δημιουργούνται στο σώμα μας, μπορεί να παραβλέψουμε την πραγματική αιτία.

Κατά μέσο όρο, ένας χρήστης smartphone κοιτάζει τη συσκευή του περίπου 80 φορές την ημέρα. Ανάλογα με την ομάδα τον πολιτισμό και την ηλικία, ορισμένοι χρήστες μπορεί να το κάνουν αυτό ακόμη συχνότερα. Η ηλικία επηρεάζει επίσης τη γωνία κλίσης της κεφαλής. Καθώς τα μάτια μας έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα προσαρμογής όσο γερνάμε, έτσι οι ηλικιωμένοι λυγίζουν τον αυχένα τους προς τα εμπρός ακόμη περισσότερο.

Αυτό το φαινόμενο και οι επιπτώσεις του, στην υγεία του ανθρώπου, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρώτη διεπιστημονική συνάντηση στην  Ιένα. Το συμπέρασμα ήταν οτι ο «homo digitalis» πληρώνει υψηλό τίμημα για τη χρήση των ψηφιακών συσκευών με τη μορφή μυϊκών πόνων, το σύνδρομο όραση (CVS) ή nearwork σε συνδυασμό με παροδική μυωπία (NITM), για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα πιθανά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την υπερβολική χρήση των smartphone. Η στιγμιαία μυωπία εμφανίζεται όταν εξετάσουμε τον χρήστη μετά την χρήση του smartphone του, και προκαλείται από την συνεχή εστίαση του σε πολύ κοντινή απόσταση για πολύ ώρα κοιτάζοντας την οθόνη. Αλλες μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συμπόσιο απέδειξαν ότι τα ειδικά γυαλιά για μεσαίες και κοντινές αποστάσεις «office», «computer» μπορεί να μειώσουν αυτά τα αποτελέσματα.

Η ZEISS ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε οφθαλμικούς φακούς φτιαγμένους ειδικά για αυτό το νέο είδος της όρασης στον ψηφιακό κόσμο, δημιουργώντας μια εντελώς νέα κατηγορία οφθαλμικών φακών. Οι ειδικοί ψηφιακοί οφθαλμικοί φακοί ZEISS βοηθούν τα μάτια σας στην απαιτούμενη προσαρμογή - δηλαδή - στην συνεχή εναλλαγή της εστίασης μεταξύ διαφορετικών αποστάσεων, βοηθώντας στη βελτίωση της στάσης του σώματος σας, δίνοντάς σας την καλύτερη όραση και προλαμβάνοντας την κόπωση των ματιών.


http://www.zeiss.com/corporate/en_de/about-zeiss/did-you-know/152.html

Τους οφθαλμικούς φακούς ZEISS θα τους βρείτε στα Οπτικά καταστήματα Μυλόβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου