Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Φανατικοι των θαλασσιων σπορ? Ποιό είναι το μυστικό στην σωστή επιλογή των γυαλιών σας?













Γυαλιά για Θαλάσσια Αθλήματα,
ιστιοπλοΐα, σέρφινγκ, καταδύσεις  κολύμβηση, ποιο είναι το μυστικό για την επιλογή του σωστού γυαλιού για τα θαλάσσια σπόρ.   


Οι σταγόνες  απο το αλμυρό νερό, οι ακραίες αντανακλάσεις και το συνεχώς μεταβαλλόμενο φως είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές αθλητικών γυαλιών στην προσπάθειά τους να δώσουν τέλεια όραση στους ανθρώπους που απολαμβάνουν τα θαλάσσια σπορ και τις
δραστηριότητες στο νερό. 
Ποιά είναι λοιπόν ακριβώς, τα πλεονεκτήμτα απο την χρήση των ειδικών γυαλιών για τα θαλάσσια σπορ?
Και ποια είναι τα πιο σωστά για τους surfers, τους ναυτικούς, τους κολυμβητές και τους λάτρεις των άλλων θαλασσίων σπορ?


Βασικές προδιαγραφές των γυαλιών για τα θαλάσσια σπορ

Είτε θέλετε να απολαύσετε ιστιοπλοΐα, καταδύσεις ή σέρφινγκ, το γυαλιά που θα επιλέξετε για τα θαλάσσια σπορ που αγαπάτε θα πρέπει να σας παρέχουν 100% προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV-A και UV-B. Για τα γυαλιά ηλίου, αναζητήστε το σήμα CE και ΕΝ 1836: 1997 στην ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή προστασία. Για να αφαιρέσετε τις αντανακλάσεις, οι ειδικοί συστήνουν φακούς με πολωτικό φίλτρο και κατάλληλες ανθεκτικές επιστρώσεις.  Ο σκελετός των γυαλιών θα πρέπει να είναι ανθεκτικός και στιβαρός, επίσης, και κατά προτίμηση κατασκευασμένος από ένα ισχυρό, ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό. Τα γυαλιά ηλίου με φακούς ZEISS είναι μια πολύ καλή επιλογή για όλους σχεδόν τους τύπους των θαλάσσιων σπορ, διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων και λειτουργικών σχεδίων που είναι ειδικά κατασκευασμένα για δραστηριότητες όπως το κολύμπι,το σέρφινγκ και η ιστιοπλοΐα, και προσφέρουν την ιδανική βάση για ένα σωστό ζευγάρι γυαλιών για θαλάσσια σπόρ.

Ποια είναι τα καλύτερα γυαλιά για θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και σέρφινγκ;
Οι αντανακλάσεις που δημιουργεί η ηλιακή ακτινοβολία στην επιφάνεια του νερού
μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα όρασης για τους surfers και τους ναυτικούς. Γι 'αυτό και τα γυαλιά για θαλάσσια σπόρ που μειώνουν με συνέπεια την αντανάκλαση είναι η καλύτερη επιλογή για αυτές τις δραστηριότητες.
Με την ελκυστική απόχρωση τους οι φακοί, ZEISS παρέχουν προστασία από τον ήλιο και είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να καλύψουν τις δύσκολες συνθήκες όρασης  που αντιμετώπιζούμε κατά τη διάρκεια των θαλασσίων σπόρ της ιστιοπλοΐα και του σέρφινγκ. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα εκτιμήσουν τις λύσεις που προσφέρουν την  απολύτως ξεκάθαρη όραση με την ενίσχυση της χρωματικής αντίθεσης σε μέτρια έως έντονη ηλιοφάνεια. Αλλά δεν είναι μόνο το φως και το νερό που βάζουν σε δοκιμασία τα μάτια μας – οι δυνατοί άνεμοι μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα. 
Αρκετοί σκελετοί για γυαλιά θαλασσίων σπόρ περιλαμβάνουν αφαιρούμενο εσωτερικό πλαίσιο το οποίο προστατεό﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽στασθηκε σπορ υν αφαιρο οπούει τον χρήστη απο τον άνεμο και είναι κατασκευασμένο συνήθως απο ένα αδιάβροχο αφρώδες ελαστικό υλικό.
Ολα αυτά προσφέρουν μακροπό﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽στασθηκε σπορ υν αφαιρο οποόθεσμα προστασία απο επώδυνες φλεγμονές του επιπεφυκότα η και του κερατοειδούς.

 Συμβουλή: Κατά την επιλογή σκελετών και φακών για χρήση κατά τη διάρκεια θαλάσσιων σπορ, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το προστατευτικό κάλυμα γύρω απο τα μάτια είναι καλύτερο γιατί αποκλείει τις αντανακλάσεις που θα μπορούσαν να φθάσουν στα μάτια σας απο το πλάι η απο κάτω.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ένα ρυθμιζόμενο κορδονάκι για να εξασφαλίσει ότι κατά την διάρκεια της δραστηριότητάς σας, ιστιοπλοΐα ή surfing τα γυαλιά ηλίου σας θα παραμένουν προσαρμοσμένα σωστά και δεν θα προκαλούν καμία ενόχληση.

Για πιό έντονα σπορ απαιτούνται γυαλιά ηλίου με ακόμα καλύτερο κράτημα. Eιδικά μαξιλαράκια απο καουτσούκ στην μύτη και τις άκρες του βραχίωνα είναι πολύ χρήσιμες προσθήκες. Πολλά από τα τελευταία μοντέλα γυαλιών για θαλάσσια σπορ, για surfers και λάτρεις του yachting έρχονται επίσης με σκελετούς ειδικά κατασκευασμένους ώστε να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού, χωρίς να βουλιάζουν. Ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνουν ακόμη και ένα ειδικό ανταλακτικό που σας επιτρέπει να αλλάζετε το λουράκι από καουτσούκ στον βραχίωνα με το πάτημα ενός κουμπιού - ιδανική για την ταχεία μετατροπή των αθλητικών γυαλιών ηλίου σας σε γυαλιά αναψυχής, καθώς και ένα μεγάλο συν για όσους φορούν διορθωτικά γυαλιά και θα έπρεπε να έχουν και ένα δεύτερο ζευγάρι.


Υπάρχει και η επιλογή για ειδικά γυαλιά , κλειστά γύρω-γύρω που προστατεύουν τα μάτια σας απο το χλώριο της πισίνας και το θαλασσινό νερό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε τα γυαλιά που προσφέρουν μια άνετη ολόπλευρη εφαρμογή έτσι ώστε να μην μπορει να περάσει νερό ακόμα και κατά τη διάρκεια πιο έντονης δραστηριότητας. Σημαντική λεπτομέρεια είναι οι ρυθμιζόμενοι βραχίωνες η λάστιχα ώστε να επιτυγχάνεται άνεση και ασφάλεια. Στα γυαλιά κολύμβησης μπορείτε να προσαρμόσεται φακούς με την διόρθωση που απαιτείται για σωστή και καθαρή όραση.
Αν ψάχνετε  μια εύκολη λύση για λίγες ημέρες απόλαυσης στην θάλλασσα και τα θαλάσσια σπορ - για παράδειγμα για τις επόμενες διακοπές σας – θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ημερήσιους φακούς επαφής. Ετσι ελαχιστοποιείτε τα προβλήματα, αν τα χάσετε, μιας και είναι πολύ εύκολο να έχετε πάντα ένα εφεδρικό ζευγάρι γυαλιών μαζί σας. 
Τέλος για την κατάδυση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές μάσκες με την διόρθωση που απαιτείτε ώστε να έχετε σωστή όραση και να απολαμβάνετε με ασφάλεια το αγαπημένο σας χόμπυ.

ΠΗΓΗ: http://www.zeiss.com/vision-care/en_us/better-vision/understanding-vision/lenses-and-solutions/glasses-for-water-sports.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου